Korfbal Totaal Cup

Dit event is al meerdere jaren georganiseerd door LKV Het Bosch en kenmerkt zich door haar innovatieve opzet. Bekende Nederlandse topteams nemen het tegen elkaar op in wedstrijden met verschillende spelregels.

Zaterdag 28 augustus 2021

Het nieuwe korfbalseizoen wordt door LKV Het Bosch ingeluid met de vierde editie van de KorfbalTotaal Cup. In deze editie namen landskampioen PKC/Vertom en directe concurrent TOP/Litta uit Sassenheim het tegen elkaar op, met wedstrijden voorzien van verschillende innovatieve spelregels.
De wedstrijd stond onder leiding van Peter van der Terp en Hardinxvelder Stan de Groot die ook de zaalfinale in Ahoy heeft mogen fluiten. Daarnaast speelden de eerste teams van VIKO uit Vianen en Nova uit Bilthoven de voorwedstrijd.
Hoofdsponsor is sportshop KorfbalTotaal.nl. 
 

Spelregels 2021

De teams spelen om prijzengeld in sets. Iedere set van 12,5 minuut zuivere speeltijd is er € 250 te winnen. Bij een gelijke stand aan het einde van een set is er 1-tegen-1 shoot-out tussen twee spelers om de set te beslissen. Het team dat overall wint krijgt daarnaast een bonus. In totaal is er, inclusief de overall winst, maximaal € 1.800 te verdienen.
De teams spelen daarnaast net als in de zaal met schotklok en een live DJ zorgt bij iedere doelpunt voor de sfeer. Voor relaties en sponsors is er een VIP-paviljoen met een gesprek/ interview met oud-scheidsrechter Mario van der Ende over innovaties in sport en bedrijfsleven.

Aftermovie 2021

Accomodatie

Sportpark Het Bosch
Nieuwe Rijksweg 8
4128 BN Lexmond

 

Sporthal de Linde
Lindenstraat 1
4231 DT Meerkerk

Social media