School korfbal

LKV Het Bosch organiseert jaarlijks een schoolkorfbal toernooi voor de groepen 5 tot en met 8 van alle scholen uit de gemeente Vijfheerenlanden. De winnaar van groep 8 mag naar het provinciaal schoolkorfbal toernooi, waarbij LKV Het Bosch dit samen met de school zal voorbereiden.

Hoe werkt het?

De schoolkorfbalcommissie verzorgt de volledige organisatie van het toernooi en verzorgt ook voor elke school de mogelijkheid om een training te volgen. Jaarlijks leveren leden/vrijwilligers van LKV Het Bosch hun bijdrage, iets waar we heel trots op zijn.
Het toernooi vindt elk jaar weer plaats in een sportieve en gezellige sfeer en wordt in twee klassen gespeeld: groep 5/6 en groep 7/8. Voor groep 5/6 kan de school zoveel ploegen inschrijven als men wil, voor groep 7/8 geldt een maximum van twee ploegen per school. Voor beide groepen geldt dat wordt gespeeld op een paal met hoogte van 2,5 meter.
Korfbal wordt gespeeld met teams van vier meisjes en vier jongens Uitgangspunt is dan ook dat bij elke ploeg vier meisjes en vier jongens tijdens de wedstrijd in het veld staan. Er mag ongelimiteerd gewisseld worden (zolang de kinderen maar uitkomen in hun eigen leeftijdsklasse).

Accomodatie

Sportpark Het Bosch
Nieuwe Rijksweg 8
4128 BN Lexmond

 

Sporthal de Linde
Lindenstraat 1
4231 DT Meerkerk

Social media